Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontin suunnittelu lähtee tarpeesta


Ajatus kylpyhuoneremontista herää, kun kotona olevat tilat eivät vastaa asukkaan tarpeita. Muutosta kaivataan joko tilan esteettiseen, toiminnalliseen tai tekniseen puoleen.

– Kun kodin kylpyhuone ei enää toimi asukkaan arjessa, se on teknisen käyttöikänsä päässä tai ei miellytä asukkaan esteettistä silmää, hän on meihin yhteydessä, Blosiuksella kylpyhuoneremontteja suunnitteleva Maria Palin-Jurmo tietää.

Soiton tai yhteydenottolomakkeen lähettämisen jälkeen Blosiuksen myyjä on yhteydessä asiakkaaseen ja sopii tämän kanssa tapaamisen.

– Menemme aina paikan päälle. Kuuntelemme asiakkaan toiveet ja otamme tilasta mitat. Kotikäynti kestää yleensä alle tunnin. Tämän jälkeen suunnittelutyö jatkuu tietokoneen ääressä, Blosiuksen Timo Pirttikoski kertoo.

 

Tavoitteena arjessa toimiva kylpyhuone

Asiakkaan ja suunnittelijan yhteisenä tavoitteena on tehdä remontoitavasta tilasta entistä toimivampi. Asiakas on oman arkensa asiantuntija, ja mitä enemmän hän pystyy kertomaan tilan toimivuudesta ja toiveistaan, sitä helpompi suunnittelijan on muuttaa toiveet konkreettiseksi suunnitelmaksi.

Suunnittelija taas on oman alansa asiantuntija ja hänellä on vuosien ja satojen kylpyhuoneiden kokemus siitä, millaiset ratkaisut ovat toimivia ja minkä yrityksen valikoimissa on tähän kotiin sopivat ja toimitusaikataulun osalta luotettavat materiaalit ja kalusteet.

– Valinta on aina asiakkaalla. Me teemme ehdotuksia ja pohdimme yhdessä asiakkaan kanssa, mikä voisi toimia ja mikä ei, Pirttikoski kuvailee.

 

Suunnitelmassa yhdistyvät toiveet ja remonttihistoria

Kokenut suunnittelija näkee remontoitavan tilan haasteet nopeasti ja hahmottaa mielessään, millainen kokonaisuus voisi asiakkaan toiveiden mukaisesti remontoituna olla. Toiveiden ja remonttibudjetin lisäksi suunnitteluun vaikuttavat asunnon rakennusvuosi sekä aiemmin tehdyt remontit. Myös säästettävillä vesi- ja kiintokalusteilla on merkityksensä kokonaisuudessa.

– Jos tilaan on vastikään uusittu esimerkiksi wc-istuin, kysyn asiakkaalta, säästetäänkö se ja asennetaan remontoituun tilaan. Uudet ja tyyliltään uuteen tilaan sopivat kalusteet kannattaa säästää, Maria Palin-Jurmo toteaa.

Maria-Palin_001

Suunnittelija laatii kaiken saamansa tiedon perusteella yksityiskohtaisen suunnitelman, josta asiakas näkee, millainen remontoidusta kylpyhuoneesta tulisi ja mitä remontti maksaisi. Suunnitelma sisältää muutaman 3D-kuvan remontoidusta tilasta, materiaaliluettelon, työselosteen sekä eritellyn hinnan. Näiden pohjalta asiakas voi päättää, lähteekö hän toteuttamaan kylpyhuoneremonttiaan yhdessä Blosiuksen kanssa.

Tutustu toteutuneisiin remonttikohteisiin Ideoita ja toteutuksia -sivulla sekä Kokemuksia ja näkökulmia -sivulla.

 

Materiaaleihin tutustutaan Blosiuksen näyttelyssä

Kun tarjous on hyväksytty, tapaa suunnittelija asiakkaan vielä Blosiuksen näyttelyssä. Siellä tutustutaan tulevan kylpyhuoneen pintamateriaaleihin ja kalusteisiin eli esimerkiksi laattoihin, kaappeihin, altaisiin ja wc-istuimiin.

Koska värit eivät aina toistu tietokoneen näytöllä täysin oikeina eikä materiaaleja pääse tunnustelemaan sähköisen suunnitelman välityksellä, on tärkeää käydä näyttelyssä katsomassa, millaisin pinnoin ja kalustein uusittu kylpyhuone sisustetaan.

– Materiaaliluettelon sisältö laitetaan tilaukseen muutama päivä ennen remontin alkua, joten on tärkeää, että asiakas on nähnyt ja hyväksynyt suunnitelmaan valitut asiat. Tämä takaa sen, ettei materiaaleihin tule muutoksia remontin mittaan ja työ pääsee etenemään suunnitelman mukaisesti, Timo Pirttikoski selventää.

Blosiuksen myyntinäyttelyt löydät Vantaalta ja Espoosta.

Timo-Pirttikoski_blogi

 

Ammattilaisen vinkit kylpyhuoneremontin suunnitteluun:

  • Mieti, mikä on remonttitarpeesi. Mihin kaipaat muutosta ja miksi? Mitä kaikkea tilassa tehdään ja ketkä tekevät? Mikä nykyisessä tilassa toimii ja mikä ei?
  • Aseta remontillesi realistinen budjetti. Hahmottele vähintään kipuraja, jonka yli ei saa mennä.
  • Kerää yhteen tilan perustiedot eli rakennusvuosi ja mahdollinen remonttihistoria.
  • Pohdi uusitun tilan värimaailmaa – karkea ajatus pääväristä riittää.
  • Mieti, onko tilassa kiinto- tai vesikalusteita, jotka haluat säästää.